2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Iedvesmojies skaistai atpūtai Smiltenes novadā!

Smiltenes novada tūrisma informācijas centri ir apkopojuši 8 “instagrammīgākās” vietas Smiltenes novadā – Iedvesmojies brīnišķīgai atpūtai Smiltenes novadā, radi izcilas bildes un publicējot tās ietago @smiltenes_novads Instagram kontu.

Smiltenes Stounhendža

 

Ļoti interesanti, ka drupas patiešām līdzīgas neolīta un bronzas laikmeta piemineklim, kas atrodas Lielbritānijā, tieši tādēļ vietējie iedzīvotāji šo vietu ir iesaukuši tā vārdā – Stounhendža. Šo neoficiālo tūrisma objektu iecienījuši ne tikai smiltenieši, bet arī pilsētas viesi no visas Latvijas.

Šī vieta būs populāra visos gadalaikos, un visos dienas laikos, sākot no agra saullēkta, beidzot ar vēliem zvaigžņotiem vakariem, jo objekts atrodas uzkalniņā, no kura paveras brīnumskaisti skati. Vasaras burvībai īpašuma saimnieki ir parūpējušies par vēl lieliskākām fotosesijām, respektīvi, 2021. gadā apkārt Stounhendžai bija rapša lauks, 2022. gadā bija iestādītas rudzupuķu slejas.

Vislabākos dabas skatus iemūžināt gan no piebraucamā ceļa, gan pie pašas Stounhendžas. Tomēr vislabākos portretus var veidot pie pašām drupām vai attiecīgā gadalaika zaļumos.

 

 

 

 

Tepera ezera pārgāzne 

Šis neparastais ūdenskritums būs īpaša odziņa, ko apmeklēt Smiltenes novadā, jo tā burvību un labākās bildes var atrast jebkurā gadalaikā. Šī vieta vasarā ir lieliska vieta, kur veldzēties, pateicoties laipai zem ūdenskrituma, bet ziemā, ievērojot drošības pasākumus, šī būs vieta, kur iemūžināt neparastas bildes, jo tekošais ūdens, kas sasalst veido unikālus dabas zīmējumus.

 

Šī vieta arī rudenī un pavasarī izceļ savu skaistumu. Rudenī tās ir skaistās dabas mainīgās krāsas, ko tur var atrast un izveidot netipiskās rudens fotosesijas, bet pavasarī tie ir Tepera ezera pali, kad ūdens “gāžās” ar lielu straumi un tikko izplaukušās puķes, kur ķert labāko fonu skaistām bildēm.

 

Tepera ezers

Tepera ezera gleznainā apkārtne ir iecienīta smilteniešu un  pilsētas viesu atpūtas vieta.

Tepera ezera apkārtne ir lieliska vieta, kur baudīt nesteidzīgu pastaigu un dabas skaistumu kā arī izbaudīt aktīvākas atpūtas iespējas. Šeit var aplūkot Tepera ezera promenādi, peldošo strūklaku, kura nakts stundās ir izgaismota kā arī nakts stundās ir izgaismots tiltiņš uz Tepera ezera saliņu. Tepera ezera krastā ir pieejama arī aktīvās atpūtas inventāra noma, kuru piedāvā “Annes laivas”. Iespēja iznomāt sup dēļus, kajakus, katamarānus, go kartus, skrituļslidas, kur iespēja uzņemt lieliskus aktīvā dzīvesveida fotoattēlus.

 

Zvārtavas pils

 

Zvārtvas pilī un teritorijā nav tādas vietas ,kur nerastos vēlme uzņemt kādu lielisku fotoattēlu. Šeit ne tikai ir neogotikas interjera paraugi, bet arī dažādu Latvijas un ārvalstu mākslinieku darbi. Viss iespaidīgākais ir pils halle  ar klasiskām kolonnām un stāvot starp kolonnām paveroties augšup, redzama vērienīga kāpņu un margu konstrukcija uz pils otro stāvu ar torni, kuru vainago unikāls, vitrāžas tehnikā veidots kupols.

 

 

Raunas pilsdrupas

Nav labākas vietas, kur vērot vasaras saulrietus!

Jau stundu pirms saules rieta, no pilskalna paveras fantastisks skats uz Raunas ciematiņa panorāmu. Turklāt, pagriežoties 180 grādus, šī ir arī lieliska vieta selfijiem, jo saulrieta gaisma piešķirs fotogrāfijai dabīgo “filtriņa” sajūtu un fons arī būs oriģināls – Raunas pilsdrupu tornis!

 

Raunas Staburags 

Meklē zaļu sūnu sienu kā fonu skaistam selfijam? Raunas Staburags ir īstā vieta!

Uz Raunas Staburagu foto medījumos vēlams doties pa dienu (vismaz pāris stundas pirms saulrieta), jo tas atrodas upes ielejā un ir mežu ieskauts, līdz ar to, vakara gaisma tur manāma reti.

Raunas Staburags ir vairāk kā 10’000 gadu sens kaļķakmens veidojums, tas ir 35 m augsts un 16 m garš (lielisks foto fons visai ģimenei vai pat visai radu saimei) un atrodas tieši līdzās Raunas upei. Sajūtu bildes šeit ir garantētas!

Taču atcerēsimies, ka Raunas Staburags ir aizsargājamā zona un UZ šī brīnumainā veidojuma ir aizliegts kāpt! Baudīsim un saudzēsim dabu!

 

 

 

 

 

 

Mēru muiža un Smiltenes novada muzejs

Mēru muiža ir veidojusies 19. Gs vidū, Tagadējo muižas kungu māju tās īpašnieks Jakobs Hekers cēlis neorenesanses stilā 1905. gadā, iespaidojoties no vēlīnā vācu manierisma. Tai ir glezniecisks siluets, iespaidīgi izmēri, kā arī muzejā izvietotās ekspozīcijas, izstādes un dažādie pasākumi, kas tiek rīkoti gan muižā, gan parkā nodrošinās bilžu daudzveidību. Instagrammīgājakām bildēm iesakām apmeklēt muižu pavasarī un vasarā izmantojot muižas galvenās durvis, muižas balkonu, un fasādi.

Gaujienas baznīckalns

Viennozīmīgi Gaujienas instagram cienīgā vieta ir Baznīckalnā no kura paveras brīnišķīgs skats uz Gaujas senleju jebkurā gadalaikā.  1944.gadā kara laikā šeit  tika uzspridzināta  Gaujienas luterāņu baznīca tāpēc vietai ir šāds nosaukums.

 

 

 

Pēc tam, kad esat ieguvis “insta cienīgus” fotoattēlus Smiltenes novadā, par gardu maltīti parūpēsies Restorāns-bārs “Brūzis”, Kafejnīca “Jautrais ods”, Kafejnīca “Jaunā Rauna”.

Bet par naktsmieru var parūpēties Glempings “Didille”, Viesu nams-sajūtu nams “Donas”, Viesu nams “Oāze” vai Atpūtas komplekss “Silmači”.

Tiekamies Smiltenes novadā!

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji