Flower

Vecais parks un Vidusezers

Foto: Rihards Spilva

Vecais parks atrodas pašā Smiltenes pilsētas sirdī, tas ir izveidots Vidusezera krastā, ved gar Abula upi līdz pat Tepera ezeram un tā promenādei. Parka sākums atrodas pie Pils ielas un Abulas ielas krustošanās vietas.

Parkā aug dažādu koku un krūmu sugas, bet parka ūdenstilpnēs darbojas strūklakas. Parks ir labiekārtots ar atpūtas un piknika vietām, soliņiem, asfaltētiem celiņiem, jaunizveidotām koka laipām, tāpēc šī teritorija ir jauka pastaigu un atpūtas vieta. Netālu no parka sākuma atrodas neliela brīvdabas estrāde, kurā vērīgākie garāmgājēji var ieraudzīt no bruģa izveidotu Smiltenes pilsētas ģerboni.

Šis video ir radīts ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu projekta Green Palette ietvaros. Par tā saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tas var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli.

Vidusezera platība 3,5ha, dziļums 6m. Tas nav piemērots peldēšanai, bet ir laba slidošanas vieta ziemā. Šo teritoriju iecienījušas mežapīles, gulbji, bebri un vāveres.

Vecais parks ir iecienīts ne tikai lēnām pastaigām un dabas baudīšanai, bet arī aktīvai atpūtai – nūjošanai, velobraukšanai, skrituļošanai, vingrošanai. Parka teritorijā ir labiekārtota āra vingrotava, kas ir pieejama visu cauru diennakti. Siltajā sezonā Tepera ezera promenādē uzņēmums “Annes Laivas” piedāvā arī elektrisko skejriteņu un elektrisko velo, velokartu, skituļslidu un skrituļdēļu nomu, ar kuriem doties izbraucienos pa parku un promenādi, kā arī, protams, SUP dēļu, katamarānu un laivu nomu aktīvai atpūtai Tepera ezerā.

Parka vidū atrodas viesnīca – restorāns “Brūzis”, kur var iegādāties atspirdzinošus dzērienus, nobaudīt gardu maltīti, kā arī aizvadīt nakti kādā no 15 numuriņiem.

Dodoties cauri parkam, nonāksiet līdz ūdenskritumam, kas no Tepera ezera ietek Abula upītē. Mūsdienās pārgāzne ir kļuvusi par iecienītu atpūtas vietu, kas ļauj ikvienam pabūt prom no ikdienas steigas un priecēt acis straujajā, putojošajā tecējumā, bet, ūdenim sasalstot, tas priecē ar skaistiem ledus veidojumiem. 

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji