2024. gada 27. jūl.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada tūrisma piedāvājums izskan Somijā, Helsinkos – “MATKA Nordic Travel Fair 2024”

No 18. Līdz 21. Janvārim Latvijas kopstendā Smiltenes novada tūrisma speciālistes piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē “MATKA Nordic Travel Fair” Somijā, Helsinkos, lai popularizētu Smiltenes novada, Raunas un Raunas pagasta, piedāvājumu un kopā ar kolēģiem no Valmieras, Limbažiem un Cēsīm – tūrisma maršrutu “Via Hanseatica”.

“MATKA” ir Ziemeļvalstu lielākā starptautiskā tūrisma izstāde un viena no nozīmīgākajām nozares izstādēm pasaulē, kuru 2024. gadā apmeklēja vairāk nekā 50 000 apmeklētāju un tūrisma nozares profesionāļu.

“Via Hanseatica” ir starptautisks tūrisma maršruts. Latvijā un Igaunijā tas ved no Rīgas, caur Tartu, līdz Narvai. Tā pamatā ir nozīmīgi Hanzas laika tirgotāju ceļi, un vēsture šeit iet roku rokā ar laikmetīgo. Ceļotāji abās valstīs tiek aicināti iepazīt kā neatklātas vietas, tā ieraudzīt jau zināmo jaunā gaismā – vēsturiskas pilis un muižas, aizraujošas dabas takas un vietējās garšas.

“Via Hanseatica” tūrisma maršruts Smiltenes novadā caurvijas caur Raunu un Raunas pagastu, piedāvājot tūristiem viesoties Raunas pilsdrupās, Raunas staburagā un Siera un makaronu ražotnē.

Dalība izstādē notika sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Vidzemes plānošanas reģionu.

 

Informāciju sagatavoja: 

Una Kasparinska

Smiltenes novada TIC vadītāja

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji