2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vēstniece Smiltenē atklās izstādi “Čehijas UNESCO mantojums”

No 2023. gada 18. maija līdz 13. jūnijam Smiltenes kultūras centrā būs skatāma izstāde “Čehijas UNESCO mantojums”, kas fotogrāfijās un stāstos aizvedīs uz skaistākajām, unikālajām šīs valsts vietām. Izstādi šajā dienā pulksten 15.00 svinīgi atklās Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova. Laipni aicināts ikviens!

Izstādē varēs aplūkot un uzzināt par 12 tradicionāliem nemateriālās kultūras mantojuma pieminekļiem Prāgā, Brno, Telčā, Kutnā, Horā, kā arī 4 materiālā mantojuma objektiem, kas UNESCO sarakstā iekļauti vien 2019. – 2021. gadā: Rūdu kalni, Kladrubi, Kūrortu trīsstūris un Dienvidčehijas dižskābaržu meži. Apraksti – angļu un čehu valodā ar pieejamiem bukletiem latviski. Izstādi sagatavojusi Čehijas mantojuma kopienu asociācija.

Izstādi atklās Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova, kura kopā ar delegāciju – tās pirmo sekretāri, vēstnieces vietnieci Martu Juškovu, Zinātnes, izglītības un kultūras eksperti Nadeždu Kopolovecu, Čehijas Republikas NATO vienības kapteini Janu Kuthanu un diviem pārstāvjiem – darba vizītē apmeklēs Smiltenes novadu.  Vēstniece tiksies ar pašvaldības vadību, apmeklēs vietējā kapitāla uzņēmumu “Antique Wood” un Smiltenes vidusskolu. NATO pārstāvji savukārt tiksies ar vecāko klašu skolēniem un informēs par savu darbību Latvijā.

Vizītes mērķis ir viesoties Latvijas pašvaldībās, kurām ir sadraudzības pilsētas Čehijā. Smiltenei tā ir Piseka Dienvidbohēmijas reģionā. Sadraudzības līgums noslēgts 2004. gada 29. aprīlī ar mērķi attīstīt un stiprināt draudzīgas attiecības starp abām pilsētām.

 

Madara Mūrniece

Zīmolvedības un mārketinga

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji