2024. gada 23. okt.
A- A A+
Viegli lasīt

Ūdens aktivitātes

Vēlies atpūsties, doties veldzējošā peldē un baudīt siltos saules starus kādā no Smiltenes novada pludmalēm? Tā ir lieliska ideja!

Pie mums var doties piknikā un baudīt mieru dabā: šeit ir jaukas atpūtas vietas,  telšu vietas, ugunskura vietas un ir iespējas makšķerēt!

Tieši Smiltenes novadā ir daudzveidīgas iespējas – aktīvai vai mierīgai atpūtai lieliem un maziem gan uz ūdens, gan upes vai ezera krastā – Tavam vasaras piedzīvojumam!

 

KAS JĀIEVĒRO ATPŪŠOTIES PIE ŪDENS?

  1. Peldēties ieteicams tikai labiekārtotās peldvietās, vai, ja tuvumā nav šādu peldvietu, tad tādās peldvietās, kuru krasts ir lēzens, ar cietu pamatu, bez lielas straumes un atvariem.
  2. Ūdenī bērni drīkst rotaļāties ar piepūšamiem peldlīdzekļiem (riņķi, matracīši, bumbas u.c.), plunčāties un peldēties tik tālu, cik pieaugušais var labi redzēt un nepieciešamības gadījumā var ātri piesteigties palīgā. Visdrošāk būs, ja pieaugušais atradīsies ūdenī starp krastu un dziļumu.
  3. Nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, visiem obligāti jāvelk drošības vestes.
  4. Makšķerēšana, laivošana un pārvietošanās ar ūdens transporta līdzekļiem un citiem peldlīdzekļiem atļauta, ievērojot vispārējos uzvedības noteikumus mežā un atbilstoši pie ūdenstilpnēm izvietotajām informatīvajām norādēm.
  5. Nepeldies ūdens tilpnēs, kur tas ir aizliegts! Nepārvērtē savus spēkus! Nekad nedodies peldēt apreibinošo vielu ietekmē!
  6. Nelaimes gadījumā nekavējoties izsauc glābējus (VUGD), zvanot 112 un Neatliekamo medicīnisko palīdzību (NMP), zvanot 113.

Lai sanāk pavadīt labi laiku pie ūdens!

 

Informāciju apkopoja:

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra

tūrisma darba organizatore

Viktorija Babariko

 

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji