2024. gada 27. jūl.
A- A A+
Viegli lasīt

Raunas pagasta tūrisma piedāvājums arī turpmāk būs iekļauts starptautiskā maršrutā “Via HANSEATICA”

Smiltenes novada pašvaldības domes 2024. gada 18. janvāra sēdē apstiprināts Kultūras un tūrisma pārvaldes rosinājums turpināt sadarbību ar tūrisma maršrutu “Via HANSEATICA”, attīstot un uzturot tūrisma infrastruktūru Raunas pagasta teritorijā. Sadarbības ietvaros tiek nodrošināta iespēja plašāk iepazīstināt tūristus ar Raunas kultūras un dabas bagātībām.

Balstoties uz projekta tīmekļvietnē atrodamo informāciju, “Via HANSEATICA” ir starptautisks tūrisma maršruts, kurš darbojas Latvijā un Igaunijā. Tā pamatā ir Hanzas laika tirgotāju ceļi, kuros tūristi tiek aicināti iepazīt vēsturiskas pilis un muižas, baudīt nesteidzīgu atpūtu dabas takās un ļauties garšas baudījumiem dažādu ēdinātāju piedāvājumā. Maršruts šķērso daudzus populārus tūrisma galamērķus, kas ne vienmēr ir starp apmeklētākajiem, bet piedāvā plašas kultūras un dabas mantojuma apskates iespējas. Šis ir otrs populārākais tūrisma ceļš Baltijas valstīs. Plašāk par projektu aicinām lasīt “Via HANSEATICA” tīmekļvietnē ŠEIT.

Viena no šī maršruta sastāvdaļām kopš 2021. gada ir arī Raunas pagasts, kuru šķērso “Via HANSEATICA” ceļš. Raunas dabas un kultūras bagātības, kā arī vietējo ražotāju piedāvājums papildina apmeklējamo objektu klāstu.

Iekļaujot savu piedāvājumu šādā starptautiskā tūrisma maršrutā, galvenā priekšrocība ir plašas interesentu apziņošanas iespējas – tīmekļvietnē, dažādos bukletos, sociālo mediju vidē u.c.. Tas dod iespēju sasniegt lielāku potenciālo tūristu skaitu.  Smiltenes novada pašvaldība par dalību projektā veic līdzmaksājumu 500 eiro apmērā par šo gadu. Projektā kopā līdzdarbojas 13 pašvaldības no Latvijas un Igaunijas, tai skaitā arī blakus esošie Cēsu, Valkas un Valmieras novadi.

Kā ziņo Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Una Kasparinska: “Tūrisma maršruts “Via HANSEATICA” sniedz iespējas popularizēt Raunu un Raunas pagastu kā lielisku vietu, kur būt. Sadarbības ietvaros piedalāmies dažādos pasākumos, veidojam rakstus un publikācijas, kuros, stāstot par Raunu un Raunas pagasta piedāvājumu, popularizējam arī visu novadu. Sadarbībā ar tūrisma maršrutu izdots ceļvedis, kurā iekļautas Raunas pilsdrupas, kā arī Raunas Staburags un Siera un makaronu ražotne. Mums ir patiess gods būt daļiņai no šī lieliskā tūrisma maršruta.”

Beāte Putniņa

Smiltenes novada pašvaldības

Komunikācijas speciāliste

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji