2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Pārgājiens “Iepazīsti Cērtenes pilskalnu”

 
 🔅 Smiltenes TIC aicina uz pārgājienu “Iepazīsti Cērtenes pilskalnu”! 🔅
 
 🌿 Cērtenes pilskalns ir vissenākais Smiltenes vēstures liecinieks, 13.gadsimta sākumā šajā vietā bijusi viena no spēcīgākajām Tālavas zemes pilīm. Tagadējā Klievezera un apkārt esošo purvaino mežu vietā pleties liels ezers, visapkārt pilskalnam bijis izrakts grāvis, kas licis ūdenim plūst ap pili. Pilskalnu un pārējos teritorijas augstākos punktus – Priesterkalnu un Dziedinātavu savienoja zemes aizsargvaļņi ar koka nocietinājumiem, bet virsotnēs atradās novērošanas torņi. Mūsdienās pilskalna teritorijā joprojām ir redzami vaļņi, torņu vietas, aizsarggrāvis, dambja paliekas un ezera vieta, kurā šobrīd zaļo “Pilskalna pļaviņa”.
 
 🌿  Ja vēlies iepazīties ar Cērtenes pilskalna teritoriju, apkārtni un nedaudz vēsturi, izbrist pilskalna takas, apiet apkārt bijušā ezera vietai, sešas reizes šķērsot upes (Abulu, Drandu, Cērteni) un aktīvi pavadīt dienu, piesakies pārgājienam un kopā dosimies izstaigāt vietu, kur meklējami Smiltenes pirmsākumi!
 
 🌿  Datums: 12. marts
 🌿  Sākums: 10:00 stāvlaukumā pie Drandu un Veldes ielu krustojuma (koordinātas 57.414044, 25.895651)
 🌿  Garums: 9km (ar iespēju maršrutu saīsināt (~4km) un doties atpakaļ ātrāk, līdz ar to piemērots arī bērniem)
 🌿  Ieteikumi: Ģērbies atbilstoši laikapstākļiem, rēķinies ar apledojumu. Ņem līdzi dzērienu un kādu uzkodu atpūtas pauzei. Ja ziema vēl nebūs atkāpusies un sniegs pietiekams – ņem līdzi ābolīšus vai ragavas, ar ko laisties no kalna!
 
🌿 Pieteikšanās un vairāk informācijas:
✔  Reģistrācijas anketā https://ej.uz/12_marta_pargajiens
✔  E-pastā [email protected]
✔  Telefoniski 26264388 (Rūta)
✔  Klātienē Smiltenes TIC, Dārza ielā 3
 
Uz tikšanos mežā! 🌲 
 
Rūta Brakovska
Smiltenes TIC
Tūrisma darba organizatore

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji