2024. gada 27. jūl.
A- A A+
Viegli lasīt

Orientēšanās spēļu piedāvājums

Vai Tev patīk doties dabā un spēlēt orientēšanās spēles? Vēlies atklāt ko jaunu? Tad šīs 5 piedzīvojumu spēles brīvā dabā ir tieši Tev!

Izvēlies sev tīkamāko spēli un aicini līdzi ģimeni vai draugus iepazīt Smiltenes novadu! Šī ir lieliska ideja brīvdienām! Katra spēle ir īpaša un unikāla, lai izpētītu Smiltenes pilsētas un novada vēsturi, izbaudītu dabas burvību un pārbaudītu savu veiklību, un savas prasmes!

Lai piedalītos piedzīvojumā, vajadzīgs telefons vai planšete ar internetu un ieslēgtu GPS.

“Smiltenieši prāto”

Iespēja doties aktīvā erudīcijas pastaigā „Smiltenieši prāto”, kas vedīs gan caur Smiltenē zināmiem apskates objektiem, gan ļaus ikdienišķajā pilsētvidē ieraudzīt iepriekš nepamanītas detaļas un uzzināt ko jaunu.

Cilpo.lv

“Cilpo Smiltenē” spēle aizvedīs izsenā pilsētas vēsturē, vienlaikus atklās arī jaunākos notikumus un pēdējo gadu pērles! Meklē punktus, atbildi uz jautājumiem un iepazīsti Smilteni.

Pastaigu spēle “Niedrājs un mežezeri”

Lokāciju meklēšanas spēle brīvā dabā. Apmeklējot kartē norādītas vietas, jāatrisina uzdevumi un jāatbild uz jautājumiem par apkārtni un tematiku.

Roadgames

No Raunas līdz Aumeisteriem ar Smilteni centrā! – Dodies aizraujošā auto orientēšanās piedzīvojumā uz Smiltenes novadu! Spēles gaitā nonāksi unikālās un īpašās pieturvietās – Smiltenes Stounhendžā un Raunas Staburagā.

Atklāj Latvijas ziemeļgala skaistumu auto orientēšanās piedzīvojumā no Gaujienas līdz Veclaicenei! Spēles ceļiem vedot gar Igaunijas robežu, izbaudi šīs puses daili visā savā krāšņumā!

Geokešings (Geocaching) –  dārgumu medību spēle

Slēpņošana ir orientēšanās vai “dārgumu medību” spēle, kuru spēlē brīvā dabā,  risinot mīklas un pārvarot fiziskus izaicinājumus, lai atrastu slēpni – dabā paslēptu konteineri, kurā ievietotajā viesu grāmatā atradējs veic atzīmi. Ar šo aktivitāti var nodarboties gan individuāli, gan ģimenes vai draugu kompānijā, turklāt nav nepieciešama iepriekšēja pieredze!

Mežtakas 14. posms gājēju aizved līdz Igaunijas pierobežai un vienai no mazākajām pilsētām Latvijā – Apei.

Latvijā izvietoto slēpņu vietas: ŠEIT

Vairāk informācijas: ŠEIT

Iepazīsti Api

Esi sveicināts Apes pilsētas iepazīšanas spēlē! Tev būs gan jāatrod objekti, gan jāatbild uz āķīgiem jautājumiem, gan jāizaicina sevi dažādos uzdevumos. 

Lai sanāk izzināt Smiltenes novadu!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra

tūrisma darba organizatore

Viktorija Babariko

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji