2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Decembris – notikumiem bagāts mēnesis Smiltenes novada muzejā

Ziemassvētku gaidīšanas laikā Smiltenes novada muzejs uz novada skolām devās ar muzikālu un izglītojošu nodarbību “Ziemas zīmes debesīs”. Nodarbībās par latviešu dzīvesziņu, Ziemas saulgriežiem un dabas un cilvēka dzīves cikliem muzejpedagoģes Līgas Krūmiņas – Krīgeres vadībā decembrī piedalījušies vairāk kā 400 bērnu skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs Smiltenē, Palsmanē, Launkalnē, Grundzālē un Bilskā. Ņemot vērā lielo atsaucību, muzejs plāno arī turpmāk piedāvāt tematiskās nodarbības, dodoties uz mācību iestādēm, tādējādi nodrošinot muzeja piedāvājuma pieejamību plašākam sabiedrības lokam.

10.decembrī Birzuļu tautas namā notika grāmatas “Sibīrijas bērni 1949” atklāšanas pasākums un tikšanās ar fonda “Sibīrijas bērni” vadītāju Dzintru Geku – Vasku. Savās atmiņās par izsūtījuma laiku dalījās arī represijās cietušie, grāmatas tapšanas laikā intervētie smiltenieši.

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ceļojošās izstādes “Jānis Doreds. Izcilais foto un kino reportieris 20. gadsimta pasaulē” atklāšanas ietvaros tika demonstrēta Dzintras Gekas – Vaskas dokumentālā filma “Džona Doreda sala”. Pirms filmas režisore Dzintra Geka – Vaska stāstīja par filmas tapšanu, savukārt Cēsu Vēstures un mākslas muzeja vēsturniece Dace Cepurīte – par izstādes veidošanu, atspoguļojot Jāņa Doreda biogrāfijas spilgtākos notikumus.

Līdz 31. martam aicinām apmeklēt Smiltenes novada muzejā skatāmās izstādes: “Smiltenes fotogrāfs Arnolds Oskars Pirro”, “100 notikumi Smiltenes vēsturē”, “Jānis Doreds. Izcilais foto un kino reportieris 20. gadsimta pasaulē”.

 

Informāciju sagatavoja:
Ieva Miķe,
Smiltenes novada muzeja vadītāja

 

Pievienotais foto – Dzintra Geka – Vaska, foto autors: Agnis Melderis

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji