2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Apmeklē “Atvērtās dienas laukos” Smiltenes novadā!

“Atvērtās dienas laukos” ir Latvijas apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas jau kļuvis par tradīciju. Šogad pasākums tiek organizēts vasaras sākumā, 4. jūnijā, aicinot visus interesentus ciemoties pie Latvijas reģionu uzņēmējiem un iepazīt viņu bagātīgo piedāvājumu. Pasākuma organizatori ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopā ar Latvijas Lauku tūrisma asociāciju “Lauku ceļotājs”.

Pasākuma mērķis ir popularizēt laukus- laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus un sniegtos pakalpojumus, kā arī ieinteresēt iedzīvotājus iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus, atrast uzņēmumu, no kura iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus un preces ikdienā, kā arī izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos.

Smiltenes novadā ciemos uz atvērtajām dienām pie sevis aicina:

  • “Vecklinči” stāstīs par zemeņu audzēšanu siltumnīcās ogu ieguvei ārpus sezonas.
    Apmeklētājiem tiks piedāvāta ekskursija zemeņu siltumnīcā, lai izprastu šīs metodes specifiku. Būs iespēja arī iegādāties pirmās Bio zemeņogas, kā arī zaļumus, salātus un citus pirmos produktus.
  • Zemnieku saimniecība “Jaun-Ieviņas” (€) iepazīstinās ar bioloģisko saimniekošanu.
    Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties eko olas, cidoniju produkciju (sīrupus, sukādes, konfektes), kā arī doties ekskursijā pie savvaļas zirgiem.
  • Bērzu sulu ražotne “Birzī” iepazīstinās kā ar tradicionālo, tā ar moderno sulu apstrādē.
    Apmeklētājus sagaidīs bezmaksas sveiciena dzēriens un ekskursija pa ražotni un sulu koku parku. Būs iespējams iegādāties Birzī gardumus bodītē un degustēt daudzos sīrupus ziedu un zāļu ieskautā Vidzemes sētā.
  • Viesu nams “Donas” piedāvās skaistu atpūtu, skaistā vietā.
    Saimniece apmeklētājus izvedīs bezmaksas ekskursijā pa viesu namu un iepazīstinās ar pasākumu rīkošanas iespējām, kā arī, protams, pacienās ar kafiju.
  • Valda Paegļa saimniecībā iepazīstinās ar tēmām biškopība un mūsu veselība.
    Pasākuma dienā būs iespējams iegādāties piedāvātos biškopības produktus un pakalpojumus ar 10% atlaidi.
  • Bioloģiskā saimniecība “Kalnagrīvas” (€) piedāvās ekskursiju “dažādība lauku sētā”.
    Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par bioloģisku saimniekošanu, augļu, ogu audzēšanu un pārstrādi, putnkopību un stādu audzēšanu.
  • Zemnieku saimniecība “Krūmiņi” iepazīstinās ar savu vienkāršo, atvērto saimniecību.
    Apmeklētāji varēs doties pastaigā pa laukiem un ganāmpulka vidū, malkojot tēju vai kafiju. Iespēja iegādāties sētā audzētus kartupeļus, fasētus 10kg maisos.
  • Muzejs “Anniņas” (€) piedāvās apmeklēt tējas pēcpusdienu kopā ar Jāzepu Vītolu.
    Apmeklētājiem būs iespējams noskatīties uzvedumu “Tikšanās ar Jāzepu Vītolu”, doties uz tējas pēcpusdienu, kā arī apmeklēt muižas kompleksā esošo mūzikas taku.

Visi pasākuma dalībnieki: https://www.celotajs.lv/lv/conf/ADL2022/dalibnieki;
karte: https://www.celotajs.lv/lv/conf/ADL2022/karte.

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji