2024. gada 27. jūl.
A- A A+
Viegli lasīt

APCEĻOSIM LATVIJAS PILIS UN MUIŽAS!

Akcijas “Apceļosim Latvijas Pilis un muižas 2024” norises laiks no 1. jūnija līdz 26. oktobrim.  Akcijas mērķis – Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma – muižu, piļu, pilsdrupu, cietokšņu un parku – vērtību apzināšana un popularizēšana, iesaistot ceļotājus aktīvā Latvijas vēsturisko zemju apceļošanā, akcentējot saglabātā kultūras mantojuma vēsturisko vērtību un vietējā tūrisma daudzveidīgumu, unikalitāti un veicinot objektu atpazīstamību, iepazīšanu un to izzināšanu.  
 

Akcijas mērķis – Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma – muižu, piļu, pilsdrupu, cietokšņu un parku – vērtību apzināšana un popularizēšana, iesaistot ceļotājus aktīvā Latvijas vēsturisko zemju apceļošanā, akcentējot saglabātā kultūras mantojuma vēsturisko vērtību un vietējā tūrisma daudzveidīgumu, unikalitāti un veicinot objektu atpazīstamību, iepazīšanu un to izzināšanu.

Ceļotāju uzdevums – viesoties akcijas dalībnieku objektos un par to saņemt kontrollapā atzīmi ar burtu vai meklē burtu dabā. Akcijas laikā ir iespēja sakrāt 63  burtus, kas veido dažādus ar arhitektūru un mākslu saistītus terminus. Par katru atminēto vārdu būs iespēja ik mēnesi piedalīties balvu izlozē, bet ar sakrātiem vismaz 10 burtiem būs iespēja iegūt ielūgumu uz akcijas noslēguma pasākumu un piedalīties akcijas noslēguma balvu izlozē. 

 
  • Arī Smiltenes Novadpētniecības muzejs Mēru muižā šogad piedalās Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkotajā akcijā un aicina ceļotājus un kultūrvēsturiskā mantojuma cienītājus vasarā iegriezties Latvijas pilīs un muižās baudīt vēsturisko šarmu, un, protams, atbraukt uz Mēru muižu;
  • Mēru muižas kungu māja ir neliela arhitektūras pērle, celta vācu neorenesanses stilā ar manierisma elementiem, kas piešķir tai zināmu unikalitāti Latvijas mērogā. Iekšpusē aicinām aplūkot muzeja veidotas ekspozīcijas un izstādes, kas aptver gan Smiltenes vēsturisko kultūras mantojumu, gan mākslu, literatūru un teātri;
  • Smiltenes Novadpētniecības muzejs piedāvā akcijas zīmogu lapu paņemt Mēru muižā, vai ir iespēja to izdrukāt ŠEIT. 
  • Šogad akcijā “Apceļosim Latvijas Pilis un muižas 2024” piedalās 63 kultūrvēsturiskie objekti, par tiem vairāk informācija pieejama ŠEIT.

Foto: Smiltenes novadpētniecības muzejs

Informācijas avots: Smiltenes Novadpētniecības muzejs,

Latvijas Piļu un Muižu Asociācija 

 

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji