2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Aicinām uz garīgās kultūras notikumu “Baznīcu nakts” Smiltenes novadā!

2023. gadā garīgās kultūras notikums “Baznīcu nakts” norisināsies desmito reizi un šogad pulcēs vismaz 180 dažādas tradicionālo kristīgo konfesiju baznīcas visā Latvijā. Tajā pašā dienā notiks arī “Atvērto baznīcu diena”, kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu – ekskursijām, apskatei – viesiem no pulksten 10.00 rītā. Abi pasākumi notiks sestdienā, 27. maijā. Ar pasākumu dalībniekiem aicinām iepazīties www.baznicunakts.lv publicētajā kartē vai notikuma Facebook kontā.

Baznīcu nakts un Atvērto baznīcu dienas tēma šogad ir “Dzīvība”.

Katrā no baznīcām sagatavota daudzveidīga programma – no dievnama apskates un ekskursijas, gleznu un fotogrāfiju izstādēm pa dienu līdz piesātinātām un profesionālām koncertprogrammām ar koru un Latvijā labi zināmu solo mākslinieku – mūziķu, dziedātāju – piedalīšanos vakarā. Neiztrūkstoši notiks arī svētbrīži, būs laiks lūgšanām un klusumam. Novados programmās iekļauti arī teātra priekšnesumi un kopīga zupas vārīšana baznīcas dārzā vai atpūta šūpuļtīklos. Būs īpaši padomāts arī par ģimenēm ar bērniem, veidojot izzinošas viktorīnas, orientēšanos, slēpņošanas spēles u.c. aktivitātes baznīcā un tās tuvā apkārtnē.

Jau tradicionāli vienojoša būs baznīcas zvanu zvanīšana, kas notiks trīs reizes dienā – pulksten 12.00, pulksten 18.00 un pulksten 22.00. Savukārt pulksten 21.00 visi vienosies Tēvreizes lūgšanā un Latvijas himnā „Dievs, svētī Latviju”.

Informācija iegūta: https://baznicunakts.lv/ 

 

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji