Flower

Dzirkstošo bērzu sulu “Birzī” ražotne

Piedāvājam BIRZĪ produkcijas degustāciju un ekskursiju dzirkstošo bērzu sulu ražotnē.

Labanovsku ģimenē jau sen dzer bērzu sulas. Garšīgas ir svaigas, taču, lai tās saglabātu ilgstoši atspirdzinošas un vērtīgas, daudzu gadu laikā ir izstrādātas jaunas receptes. Atsakoties no tradicionālajām garšvielām, dzērienam pievienoja piparmētras, kas sulu padarīja atspirdzinošu, ilgstoši svaigu ar patīkamu aromātu. SIA Kainaiži sulu ražošanu uzsāka 2010. gadā.

Nosaukums BIRZĪ dots tāpēc, ka tas mums asociējas ar latvisko tradīciju, ar svaigumu un veselību, ko saņemsit, dzerot mūsu sulas.

Ir plašas ražošanas telpas ar pagrabu, kur tiek izgatavotas un glabātas dzirkstošās bērzu sulas. Viena telpa ir paredzēta arī apmeklētājiem, kuriem labprāt stāstīsim par ražošanas procesu (video projekcijas, bildes – materiāli no pavasara tecināšanas), dosim nogaršot bērzu sulas no svaigām līdz dzirkstošām ar dažādām garšām. Šobrīd ražojam 5 garšas – ar piparmētru, ar upeņu pumpuru, ar citronu, ar apelsīnu, ar karkadē un krustnagliņas garšu. Tāpat arī būs iespēja nogaršot unikālo bērzu sulas sīrupu, kura iegūšana ir ilgstošs un ietilpīgs process. Degustējot Birzī produkciju, tiks piedāvāti arī kādi latviski našķi uzkodai. Birzī produkcija ir bioloģiski sertificēta. Visu Birzī produkciju būs iespējams iegādāties līdzi ņemšanai.

Ekskursijas laikā Jums būs unikāla iespēja apmeklēt pasaulē pirmo sulu koku parku. 2018. gada maijā ar Smiltenes pašvaldības finansiālu atbalstu sākām veidot pasaulē pirmo sulu koku parku, kurā nākotnē apskatei būs pieejamas aptuveni 32 dažādas bērzu, kļavu un valriekstu koku sugas. No visām šīm sugām pavasarī var iegūt sulu, kas ir lietojama pārtikā.

Siltā laikā īrei priekš pasākumiem tiek piedāvāta degustāciju telpa ar ietilpību līdz 60 personām.

Uz vietas iespējams iegādāties arī bērzu sulas, vīna etiķi, dažādu ziedūdeņus, bērzu balzamu, kā arī citu “BIRZĪ” produkciju.

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji