2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

DABAS GARS skan pāri robežām

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Smiltenes novada pašvaldība un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli. Programmas mājas lapa ir www.latruscbc.eu

Projekta “Dabas Gars” ietvaros izveidotie  trīs maģiskie dabas objekti Latvijā un Krievijā aicina izbaudīt īpašo atmosfēru, enerģiju un spēku.

SAJŪTI – Izborskā, SAREDZI – Lavros, SADZIRDI – Gaujienā!

 

Gaujienas skanošā mūzikas taka izceļ dabas un mūzikas vienotību vietā, kur izcilais Latvijas klasiskās mūzikas pamatlicēja Jāzeps Vītols iedvesmojās mūzikas radīšanai. Klausies un radi mūziku dabā ar astoņos pieturpunktos izvietotiem mūzikas instrumentiem! Paskandini un sajūti Gaujienas episko auru caur dažādu zvanu un bungu skaņām! Piesēdi projektā izveidotajās brīvdabas terasēs un klausies, kā daba runā ar Tevi! Instrumenti ir piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Nav jābūt mūziķim, lai tos spēlētu. Noskaņu mūziku var radīt katrs! Instrumenti atbalsojas visā Gaujienas muižas ansamblī, to skaņa ir skaista un dzidra.

Aicinām Gaujienas muižas parku un Mūzikas taku iepazīt gan klātienē, gan ar 3D tūres starpniecību, ej uz saiti: https://mpembed.com/show/?m=DS3of4RRvtU&mpu=848 vai skenē QR kodu un dodies brīnišķīgā piedzīvojumā!

 

Atjaunotajā Lavru pasaku parkā Tevi gaida tēlnieka Mihaila Kirilova izgatavotās iemīļoto tautas pasaku varoņu koka figūras. Atklāj apburto pasauli, ejot pastaigā starp vilkiem, raganām un spēkavīriem! Skaties, kā Vectētiņš velk Rāceni un Ezītis pa miglu maldās! Bērnus gaida pasaku mājas un rotaļu laukums. Savukārt uz vasaras skatuves var baudīt muzikālās performances!

Aicinām Lavru pasaku parku iepazīt gan klātienē, gan ar 3D tūres starpniecību, ej uz saiti: http://vtour2021.ru/LavryPark.html

 

No senā Izborskas cietokšņa līdz “Slovenu atslēgas” avotiem ir ierīkota Gorodišenska ezera pārgājienu taka. No takas paveras skaistas dabas ainavas, bagātas ar vēstures un kultūras objektiem. Tās joprojām iedvesmo māksliniekus, rakstniekus, dzejniekus un režisorus. Te uzstādīti molberti ar tāfelēm, dodot iespēju apmeklētājiem ļauties mākslas radīšanai.

Aicinām Gorodišenska ezera pārgājienu taku iepazīt gan klātienē, gan ar 3D tūres starpniecību, ej uz saiti: http://vtour2021.ru/Izborsk.html

 

Lai uzzinātu vairāk par piedāvātajām iespējām Gaujienā, Izborskā un Lavros, projekta ietvaros izveidotas:

Izveidotie materiāli pieejami Jāzepa Vītola memoriālajā muzejā “Anniņas”.  Muzejā var saņemt arī Gaujienas Mūzikas takas Uzdevumu lapu. Vairāk informācijas, sazinoties pa tālruni: +371 28386923 vai e-pastu: [email protected]

Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014-2020 projektu Nr. LV-RU-019 “Dabas objektu kā enerģijas un iedvesmas avotu veicināšana ar vietējās vēstures palīdzību un jauniem risinājumiem” “Spirit of nature” – “Dabas gars” īsteno Smiltenes novada pašvaldība (Latvija) sadarbībā ar Federālās valsts budžeta kultūras iestādes “Pleskavas-Izborskas apvienotais muzejs-rezervāts”, Valsts muzeju-rezervātu “Izborska” (Krievija) un Lavru pašvaldību (Krievija).

Kopējais projekta budžets ir 642 200 EUR. Projekta līdzfinansējums no  Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ir 577 980 EUR. Smiltenes novada pašvaldības kopējais projekta budžets ir 374 980 EUR, tai skaitā programmas finansējums ir 90% jeb 337 482 EUR.

 

 

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes novada pašvaldības projektu vadītāja
Daiga Bojāre

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji