2024. gada 20. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Atklāta aktīvā tūrisma sezona ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā 2021”!

29. maija rītā ar velobraucienu “Ieriteņo vasarā!” tika atklāta aktīvā tūrisma sezona Smiltenes novadā. Dalībniekiem bija iespēja mērot divus jaunus 18 un 45 km garus velomaršrutus, kas ved pa senā bānīša ceļu.

Šogad epidemioloģiskās situācijas dēļ pasākumu varēja apmeklēt ierobežots dalībnieku skaits, katrā brauciena grupā (gan 18 km, gan 45 km) bija pietiekušies un startēja 16 dalībnieki. Katrs dalībnieks pirms starta saņēma spēcinošu našķi no “Smiltenes piens”.

Abi maršruti sākās un noslēdzās pie Tiltlejas ezera. Sākotnēji tie veda pa jauno marķēto velomaršruta “Smiltene-Valmiera-Ainaži” Smiltenes novada posmu, kas ved pa seno šaursliežu dzelzceļa līniju “Smiltene-Ainaži” līdz Biksējai, tālāk nogriežoties uz Trikātu. Garākais maršruts turpinājās Beverīnas un Strenču novada virzienā, bet īsais maršruts veda atpakaļ uz Smilteni caur Brutuļu pagastu.

Lai velobraucienu padarītu interesantāku, izdrukātajās karšu lapās dalībniekiem bija pieejami dažādi jautājumi par ceļā sastaptajiem objektiem. Maršrutu karte ar uzdevumiem pieejama šeit.

Vēl līdz 14. jūnijam abi maršruti būs marķēti dabā, taču arī pēc tam interesenti varēs izbraukt abus maršrutus individuāli, izmantojot gpx navigācijas failu : 18 km (šeit) un 45 km (šeit).  

Foto galerija pieejama šeit.

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs saka lielu paldies maršrutu veidotājai Santai Paeglei un visiem dalībniekiem!

Aktivitāte tiek organizēta projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/052) ietvaros. 

 

Informāciju sagatavoja:

Linda Kļava
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore
E-pasts: [email protected]

Seko mums:
www.facebook.com/visitSmiltene

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji