2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ar rudenīgi lietainu velobraucienu “Ieriteņo rudenī” noslēgta 2021. gada aktīvā tūrisma sezona

25. septembrī ar rudenīgi lietainu velobraucienu Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs atzīmēja aktīvā tūrisma sezonas noslēgumu Smiltenes novadā.

Sestdienas rītā Blomes pagasta Jeberlejas estrādes lapenē bija sapulcējušies 39 velobrauciena dalībnieki, kas nenobijās no laika prognozēm un rīta lietus, un bija gatavi doties 13, 25 vai 43 kilometrus garajos velo piedzīvojumos, kas veda pa Blomes, Brantu un Raunas pagastiem. Šajā reizē maršruti vijās pa maziem, ļoti ainaviskiem ceļiem, kuriem līdzās pletās mazu pakalnu noklāti lauki un skaistas lauku sētas. Lai arī visi dalībnieki brauciena laikā dabūja izbaudīt lietu un dažas lielākas peļķes, finišā visi atgriezās ar smaidiem sejās.

Šogad “Ieriteņo rudenī” dalībniekiem bija iespēja paviesoties pie vairākiem Smiltenes novada tūrisma uzņēmējiem. Garā maršruta braucēji varēja piestāt uz atpūtas mirkli Brantu muižas pagalmā, kur atgūt enerģiju pie sauļotā staba. Vidējā maršrutā savas durvis vēra bērzu sulu ražotne “Birzī”, kas cienāja braucējus ar atspirdzinošu bērzu sulu dzērienu. Ikviens velobrauciena dalībnieks varēja paviesoties viesu namā “Donas” un baudīt gardu kafijas vai tējas tasi kopā ar pašiem nama saimniekiem. Pasākuma noslēgumā visi dalībnieki baudīja siltu zupu un plātsmaizi.

Visi maršruti ir marķēti dabā ar atšķirīgas krāsas bultiņām līdz 11. oktobrim, tādēļ interesentiem vēl ir iespējams izbraukt visus 3 maršrutus sev ērtā laikā. Pēc 11. oktobra maršrutus varēs izbraukt vadoties pēc maršrutu kartes (šeit) vai  navigācijas (gpx) failiem 13 km (šeit), 25 km (šeit) un 43 km (šeit) distancēm.

Sakām lielu paldies visiem dalībniekiem un sadarbības partneriem – maršruta veidotājai Santai Paeglei, fotogrāfam Agnim Melderim un kafejnīcai “Trīs pipari un kūkas” par gardo pusdienu maltīti.

Pasākuma foto galerija pieejama ŠEIT.

Pasākums tiek rīkots projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Smiltenes novadā” Nr. 9.2.4.2/16/I/052 ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Linda Šūlmeistere,
Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra
tūrisma organizatore
[email protected]

Kalendārs



suveniri

Sociālie mediji